Succé för utbildningsdagar
Förra veckan avslutades Tre Stiftelsers senaste utbildningssatsning – en rad workshops med syfte att stärka den interna kompetensen inom prioriterade områden. Intresset har varit stort, hela 272 medarbetare har deltagit för att lära sig mer om ombudsrollerna som de nu tar sig an.
Alla medarbetare på Tre Stiftelser ska ha möjlighet och stöd för att växa och utvecklas. Som ett sätt att förverkliga detta finns en utvecklingstrappa, där ett steg är fördjupad kompetens inom ett av verksamhetens prioriterade områden – Miljö, Kultur, Måltid eller Kontinens. Målet är att samtliga medarbetare – oavsett yrkestitel – ska ha en fördjupad inriktning eller ett uppdrag inom service.
Utbildningstillfällena startade 20 maj och delades upp under fyra dagar. Totalt har 272 medarbetare från hela verksamheten deltagit. Föreläsningarna har hållits av personal med expertkompetens i de olika områdena samt Tre Stiftelsers direktör, Monica Berglund. Inför dagarna togs även utbildningskompendium med studiematerial och reflektionsövningar fram för respektive område (bilden ovan).
Nöjda deltagare
Under det sista tillfället passade vi på att prata på några av deltagarna. Efter ett avslutat pass möter vi Linn Nyström och Jette Andersson, båda undersköterskor vid Änggårdsbacken hus B.
– Det har varit jättebra! Det är spännande att få höra mer och kul att bli inspirerad. När jag hörde att jag skulle bli miljöombud blev jag så glad. Det känns bra att säkerställa att våra hyresgäster har fina miljöer, säger Linn.
Även Jette har valt att fördjupa sig inom området miljö.
– Jag tror att miljöombudsrollen passar mig bra. Jag gillar färg, form och praktiska funktioner. Att det finns smarta lösningar tycker jag är viktigt, säger Jette.
Måltidsombuden sist ut
På eftermiddagen avslutades satsningen med en genomgång för måltidsombuden. Lena Gustafsson arbetar på Änggårdsbacken hus B och har tidigare varit kulturombud.
– Det var mycket idag som jag kände igen, men det är bra med en påminnelse. Vi vet att det är så här vi ska arbeta, nu gäller det att vi hjälper varandra att komma ihåg. För den som väljer mellan områden är det bra om man har ett grundintresse. Jag tycker personligen måltid är en jätteviktig fråga, säger Lena som numera är måltidsombud.
Sist pratar vi med kollegan Elina Andersson som även var Tre Stiftelsers första salutogena ombud.
– Det är viktigt att välja ett område som man tycker är roligt. Då blir man automatiskt engagerad och växer i sin yrkesroll. Det är mycket som vi måste påminna varandra om, så det är bra att sådana här dagar görs, avslutar Elina.